İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğünden:

ÖĞRETİM ÜYESİ ALIM İLANI

Üniversitemizin aşağıdaki tabloda belirtilen akademik birimlerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48’inci maddesinde belirtilen genel şartları taşıyan, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile 12.06.2018 tarih ve 30449 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır. Başvuracak adayların, söz konusu kanun ve yönetmelik kapsamındaki şartları taşıması ve istenen belgeleri tamamlaması gerekmektedir.

Öğretim Üyesi Kadro Başvurusunda İstenen Belgeler:

1. Başvuru Dilekçesi (www.esenyurt.edu.tr adresinden ulaşılabilir.)
  2. YÖK formatında özgeçmiş,
  3. Nüfus Cüzdanı fotokopisi,
  4. 2 adet fotoğraf,
  5. Doçentlik belgesi (Profesör ve Doçent kadrosu başvuruları için),
  6. Onaylı Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora diploma fotokopileri (COVİD-19 Pandemi nedeniyle E-Devlet sistemi üzerinden barkotlu evrak kabul edilmektedir.  Ancak, yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı tarafından onaylanmış Denklik Belgesi’nin alınmış olması ve diplomanın apostil şerh işleminin yapılmış olması şarttır.)
  7. Bilimsel çalışma ve yayınlarını, kongre ve konferans tebliğleri ile bunlara yapılan atıfları, sanat eserlerini, icralarını ve bunlara ilişkin dokümanı, eğitim-öğretim faaliyetlerini, yönetimlerinde devam eden ve biten doktora, sanatta yeterlik veya yüksek lisans çalışmalarını, üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsüne katkılarını vb. kapsayan akademik dosya (Doktor Öğretim Üyesi ve Doçent kadro unvanına başvuru için 4 nüsha, Profesör kadro unvanına başvuru için 6 nüsha CD ya da USB olarak verilebilir ya da adayın belirlediği internet adresine yükleme ve aktarma işlemi yapılıp başvuru dilekçesinde internet adresi/linki belirtilebilir.)

Ülkemiz genelinde yaşanan ‘COVİD-19 Corona Virüsü’ nedeniyle alınan önlemler kapsamında; son başvuru tarihine kadar posta ya da e-posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilecektir. Postadaki gecikmeler nedeniyle ilanda belirtilen süre içinde yapılamayan başvurular dikkate alınmaz. Başvuru dosyasında eksik belge olması halinde adayın başvurusu değerlendirmeye alınmaz ve kişi bundan doğan bir hak iddia edemez.

Başvuru yapılacak e-posta:

Sağlık Bilimleri Fakültesi için: sibeldede@esenyurt.edu.tr

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi için: hulyadogruel@esenyurt.edu.tr

Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi için: elifnursualp@esenyurt.edu.tr

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi için: buseakyildiz@esenyurt.edu.tr

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu için: buseakyildiz@esenyurt.edu.tr

Başvuru posta adresi: İstanbul Esenyurt Üniversitesi, Personel Daire Başkanlığı, Zafer Mahallesi, Adile Naşit Bulvarı, No:1 Esenyurt/İstanbul

Akademik Birim

Bölüm / Program

Kadro Sayısı

Kadro Unvanı

İlan Şartları

Çocuk Gelişimi Bölümü

Profesör

Doçentliğini veya Doktorasını Çocuk Sağlığı ve Eğitimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Klinik Psikoloji, Ruh Sağlığı Hastalıkları, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği alanlarında birinden yapmış olmak.

Sosyal Hizmet Bölümü

Profesör

Doçentliğini veya Doktorasını Sosyal Hizmet alanında yapmış olmak.

Doktor Öğretim Üyesi

Doktorasını Sosyal Hizmet alanında yapmış olmak.

Beslenme ve Diyetetik Bölümü

Doktor Öğretim Üyesi

Doktorasını Beslenme ve Diyetetik alanında yapmış olmak.

Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği Bölümü

Profesör

Doçentliğini veya Doktorasını Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği veya Bilgisayar Bilimleri alanlarından birinde almış olmak. Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavında en az 85 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

Doktor Öğretim Üyesi

Doktorasını Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği, Yazılım ve Bilgisayar Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği veya Bilgisayar Bilimleri alanlarından birinde yapmış olmak. Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavında en az 85 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak.

Mimarlık Bölümü

Doktor Öğretim Üyesi

Doktorasını Mimarlık, İç Mimarlık alanlarından birinde yapmış olmak.

İç Mimarlık Bölümü

Doktor Öğretim Üyesi

Doktorasını Mimarlık veya İç Mimarlık alanlarından birinde yapmış olmak.

Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi

Psikoloji Bölümü

Profesör

Doçentliğini veya Doktorasını Psikoloji, Adli Psikoloji, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanlarında birinde yapmış olmak ya da bu alanlarda tıpta uzmanlık belgesini almış olmak.

İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi

İşletme (İngilizce) Bölümü

Doktor Öğretim Üyesi

Hukuk alanlarının birinde doktora mezunu olmak.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü

Doktor Öğretim Üyesi

Doktorasını Besin Hijyeni ve Teknolojisi alanında yapmış olmak.

Duyuru Başlama Tarihi

Son Başvuru Tarihi

İlanın Resmi Gazete Yayımlandığı Tarih

(28 Mayıs 2022)

İlanın Resmi Gazete’ de yayımlandığı tarihi izleyen 15. gün mesai bitimi.

(11 Haziran 2022)

Profesör Kadro Unvanına Başvuru Dilekçe Örneği.doc İndir Göster